Vår Första Skäggolja

Skäggoljeprojektet går vidare och som jag skrev här har vi testat några olika recept. Vi har nu hittat en vinnare med arbetsnamnet BVD-S :D

Namnet får vi fila på senare, innehållet är det viktiga.

Som jag skrev i den tidigare posten så är jag ett stort fan av jojoba-olja så den var en självklar basolja i våra första experiment, men det slutade med att vi använde 3 basoljor.

BVD-S

Basoljor

Jojoba Mer info om den hittar du här.

Druvkärneolja är känt för flera bra egenskaper, bland annat att det hjälper till att förebygga samt lindra akneutbrott och samtidigt göra huden med elastisk.

Arganolja är mycket effektiv på att återfukta och mjukgöra huden, den har även anti-inflammatoriska egenskaper och förebygger svamp, vilket är ett någorlunda vanligt problem att ha i skäggbottnen.

Essentiella oljor

De essentiella oljorna är de som främst ger skäggoljan den goda doften, men de är även mycket potenta. De vi har använt i vår första skäggolja är: Bourbon, Sandalträ och vanilj.

En egenskap hos Bourbonoljan är lite extra intressant, den sägs hjälpa till att motverka stress och balansera hormonsvängningar. Svårt att testa, men något jag ska hålla utkik efter, inte för att jag har så mycket hormonsvängningar hehe.

Sandalträ skulle du nog känna igen doften ifrån då den ofta används i luftfuktare och liknande. Vanilj behöver nog inga detaljerad beskrivning och den lättar upp doften lite och gör den mer diskret och behaglig.

Gemensamt för alla oljorna är att de är bra för huden på olika sätt. Använd kontinuerligt och du kommer efter ett tag märka skillnad.

Blandningen är klar och vi har beställt flaskor, så allt som ska hända nu är att de ska steriliserad, fyllas med olja få en etikett och sen skickas till lagret.

Mycket spännande.

Håll dig uppdaterad på när vi släpper oljan och skriv upp dig i formuläret nedan.

.

TAGGAR: