Colombos Skäggolja Research Del 1

Vad passar bättre nu i coronatider än att experimentera lite med skägget? Jag(Leo) befinner mig för tillfället i Vietnam och till skillnad från Sverige så är det mer eller mindre utegångsförbud här, inte för att Vietnameserna verkar bry sig särskilt mycket. Jag gör det dock, mycket för att inte späda på skepticismen som börjar krypa fram här på senaste. Det gör mig inte jättemycket dock, jag passar på att få saker gjort, t.ex. att skriva det här inlägget.

Som jag skrev tidigare här så experimenterar vi med att ta fram vår egen skäggolja.

Efter mycket research har vi kommit fram till 5 st olika recept vi ska testa. Sammanlagt är det 17 st olika oljor, varav 6 st är bärande oljor och resterande 11 är essentiella oljor.

Bärande oljor är mildare oljor som är själva basen i en skäggolja, de har återfuktande och liknande vårdande egenskaper.

De essentiella oljorna är mycket mer potenta och generellt använder man bara ett fåtal droppar av varje, alla har olika egenskaper. Det också de essentiella oljorna som ger skäggoljan sin doft.

Just nu experimenterar jag specifikt med 2 saker: Vildvuxet skägg och Jojobaolja. Jojobaoljan är mycket populär som bärande olja och förekommer i 3 av våra 5 recept vi ska testa med.

Jojobaolja - Den bärande oljan

Nästan allting är nedstängt nu så det är lite svårt att få tag i alla 17 oljor på samma gång, men de viktigaste, inklusive jojobaoljan har jag fått tag på.

Jojobaolja är en mycket populär olja som har många bra egenskaper. Den är mild och påminner mycket om hudens egna olja, talgolja. Vilket gör att det är närmast 0 risk att få en allergisk reaktion eller liknande av den.

Den doftar inte mycket, men den lilla doften som är där känner jag igen från att jag var liten, min mor har definitivt använt jojobaolja i någon form under min uppväxt.

Några av Jojobaoljans egenskaper

  • Återfuktar
  • Förebygger och bekämpar finnar
  • Antibakteriell
  • motverkar svamp

Det var de främsta egenskaperna jag hittade vid min research på internet tidigare, det är svårt för mig att veta hur effektivt de t.ex. motverkar svamp och finnar eftersom jag inte har någon av de problemen.

Min upplevelse med jojobaolja

Då den ska ha så fina återfuktande egenskaper och liknande har jag smörjt in hela ansiktet med oljan och inte bara skägget.

Huden känns väldigt fräsch och mjuk efter att ha applicerat oljan.

Skägget, som håller på att växa rätt vilt just nu kliade ganska mycket, vilket är normalt när man låter skägget växa, men det har försvunnit helt när jag har smörjt in det med jojobaoljan.

Jag har också märkt att skägget slutat vara torrt(jag visste inte ens att det var torrt innan), vilket har gett det en lite mörkare färg. Mycket trevligt när man inte har det mest tätbevuxna skägget.

Jag kommer fortsätta använda och testa jojobaoljan och även några fler oljor snart, håll utkik.

Vill du ha gratis skäggolja?

När vi släpper vår första skäggolja kommer de första 10 som skriver upp sig på vår e-mail lista få varsin burk skäggolja helt gratis för att testa.

(De som inte hann skriva upp sig bland de 10 första kommer få en fin rabattkod)

Jag kommer även uppdatera kontinuerligt hur det går med vår skäggolja, mer än jag kommer uppdatera hemsidan. Ibland kan det även komma rabattkoder och liknande, så skriv upp dig för att inte missa.

Din email kommer aldrig delas med någon och du kan enkelt avregistrera dig om du inte längre vill motta mail, det sitter en knapp "avregistrera" i varje mail som skickas.

.
Pre-loader