Börjar håret tunna ut?

Du är inte ensam.


Ca 30% av alla 30-åringar har börjat märka av håravfall, ca 50% av alla 50-åringar och vid 60 år har de flesta upplevt det.

Varför tappar man håret?


Främst p.g.a höga testosteronnivåer, din genetik samt som bieffekter från vissa läkemedel men även stress, hormonobalans ångest och så vidare.

Vad kan du göra åt det?

Tyvärr är utsikterna för ditt hår ganska dystra om det har börjat bli tunnt till den grad att du är obekväm av det. Men helt kört är det inte.

Då en av faktorerna till ditt hårfall till en viss del kan bero på hormonobalans, stress och ångest så kan du antagligen göra processen långsammare genom att ta hand om de problemen. Men det är ju lite som att säga till någon som mår dåligt: "må bättre bara så blir det bra". Har du ångest och liknande på grund av ditt håravfall blir det ju extra svårt.

Ett annat alternativ som du säkert känner till är hårtransplantation. Jag var ganska skeptisk till hårtransplantation innan jag nu googlade på lite för- och efterbilder och måste säga att resutlaten är rätt så imponerande. Men det är inte heller alla som vill eller kan lägga så mycket pengar. Vid en googling verkar det kosta över 50000kr om det inte bara är ett litet ställe du vill fylla ut med. Personligen dock skulle jag inte göra det, men jag har redan gjort mitt val och är nöjd/glad med det.

Acceptera läget - Raka av dig håret.


Det gjorde jag 28 år gammal år 2014 och har aldrig ångrat mig.

Det här valet gjorde jag som sagt år 2014 när jag var 28 år gammal. Jag tror inte att någon annan såg att jag hade börjat bli tunnhårig, det var jag själv som upplevde att man kunde se skalpen lite för mycket när jag fixade håret på olika sätt.
Jag har aldrig ångrat mitt val och nu är jag inte ens säker på att jag skulle vilja ha en riktig frilla igen även om jag kunde. Jag är såklart biased på grund av det, men jag tycker verkligen alla män som blivit tunnhåriga så det syns borde raka sig.

Om inte annat för att det är otroligt praktiskt, alltid perfekt frilla, aldrig blött hår 😁

Varning!

Som du säkert vet finns det preparat mot håravfall, men det finns bieffekter som inte är så uppenbara och kanske svåra att koppla direkt till ett visst preparat.

Jag skrev nyligen om det: Varning för vissa håravfalls-preparat. Den handlar visserligen mer om preparat som kan användas till skäggväxt, men det är samma preparat och det finns framförallt ett preparat som mer eller mindre kan förstöra ditt liv, långsamt som den kokta grodan(knappt ens en överdrift 😉). Klicka på länken ovan för att läsa mer.

Pre-loader