Om Colombos


 

Som jag nämnde i min story föddes idén att ta fram egna rakningsprodukter och liknande redan 2017. Men det var först i början av mars 2019 som Colombos föddes på riktigt.

Jag satt på min moppe(som egentligen är en mc) tillsammans med brorsan på väg till caféet vi driver tillsammans här i Vietnam. Idén slog mig som en blixt från klar himmel, hur kan jag inte dragit igång med det här tidigare? Jag förstår det fortfarande inte riktigt, men jag gissar att det egentligen inte fanns i min verklighet, att ta fram en egna produkter, det är ju bara stora företag som gör.

På den här moppefärden kunde jag inte sluta prata om min nya idé, min bror lyssnade tålmodigt, antagligen måttligt intresserad.

Sen dess har det inte varit någon tvekan, jag visste liksom direkt att det här var helt rätt för mig. Så jag drog igång samma dag. Det har självklart inte varit enkelt och jag har många gånger svurit över saker som tagit tid att klura ut, men jag har inte en enda gång tvekat på om det här verkligen var en bra idé.

Efter att ha funderat mycket och bollat idéer på namn fastnade jag för Colombos. Man kan säga att det är en referens till 2 saker, det ena kan du säkert gissa: Christopher Columbus, den Italienska upptäckaren som av misstag upptäckte Amerika.

Den andra referensen är inte lika självklar, jag blev och blir fortfarande ibland kallad Lombo, främst av familjen. Jag vet inte historien exakt men när jag låg i magen så var min föräldrar ute och reste och såg "Lombo" på någon typ av skyltar. De gillade hur det lät och det fick bli mitt namn innan jag fick mitt riktiga namn.

Colombos är för mig ett sätt att upptäcka nya saker och jag hoppas det kan vara det för dig också. För dig är antagligen Colombos just nu bara ännu en webbshop som säljer produkter. Det är det inte för mig, jag känner Colombos i hela kroppen. Sedan jag tog steget att utforska världen på riktigt 2014 har jag gjort många olika saker, de flesta är jag även stolt över men innerst inne har jag vetat att de bara är milstolpar på vägen till att hitta vad jag verkligen vill göra. Det har jag gjort nu, jag känner det i hela kroppen, Colombos är bara så rätt för mig.

Vad innebär det för Colombos som varumärke?

Colombos har tvingat fram ett skifte i mitt tänkande, tidigare när jag jobbade mycket på mina recensioner av rakningsprodukter så kände jag mig nästan stressad och otålig att publicera för att förhoppningsvis få några besökare. Nu känner jag inte alls någon sån stress, nu vill jag bara göra allt så bra som möjligt, även fast jag visserligen jobbade hårt på att leverera material av hög kvalitet i mina tidigare projekt också så är det annorlunda nu. Jag tänker genom allt jag gör noggrant, till exempel, innan jag publicerar den här texten går tankegångarna som följande:

Är det här verkligen hur jag känner?

Kan jag stå för det jag skriver?

Är jag sann mot själv?

Vad innebär det för Colombos kommande produkter?

Det innebär att jag har mycket hårda principer. Jag kompromissar inte med kvaliteten. Jag låter det hellre gå en omgång till med tester osv än att släppa en produkt jag inte är helt nöjd med.

Jag kommer alltså bara släppa produkter jag är 100% nöjd med och som jag själv kommer använda.

Hur kan Colombos konkurrera prismässigt med de stora etablerade företagen?

Eftersom jag själv är alla yrkesroller i Colombos, jag har inga kostnader för support eftersom jag själv är supporten. Jag har inga kontorskostnader eftersom jag jobbar hemifrån mitt vardagsrum. När jag står inför uppgifter jag inte klarar av själv, t.ex designen av loggan så tar jag in frilansare som hjälper mig med just den uppgiften.

Du kan vara med och påverka

Jag samarbetar med en fabrik för att ta fram min första produkt, ett rakkniv set. Jag började raka mig med rakkniv 2017 och har tyckt från början att något saknas. Utbudet av rakknivar har varit stort, men för att raka sig med rakkniv räcker det inte med en rakkniv, du måste även ha en rakborste, en strigel och en raktvål, samt gärna någon typ av läderbalsam till strigeln. Det har funnits set att köpa men de har varit få och ofta onödigt dyra.

Jag är inne på förhoppningsvis sista testrundan av rakkniven samt tillbehören, men än är det inte försent att ändra på saker.

Har du önskemål på vad du skulle vilja se i ett sånt set eller andra funderingar/idéer tveka inte på att höra av dig genom mitt kontaktformulär.

Jag har även en mejllista som jag håller uppdaterad om hur det går.

De på mejllistan får information först av alla och där kommer även rabatter, erbjudanden och kampanjer skickas ut. Förvänta dig en trevlig early-bird rabatt den vägen.